Konseptbil: Arbeidsbrakke på hjul

 

Vi har laget en konseptbil for Veidekke. En forskriftsgodkjent arbeidsbrakke med komplett verksted på hjul.

Det er gått to år siden den første ideen ble plantet, til bilen nå stod ferdig og er klar til bruk. Bilen er en lag-bil, helt etter Veidekkes egne ønsker, behov og krav. Grunnpilaren i hele prosjektet har vært HMS for mannskapene som skal bruke bilen.

“Vi har brukt 1000 timer kun til prosjektering, dialog med myndigheter og oppfølging av byggeprosessen”.
Daglig leder, Espen Husvik

 

Konseptbilen er godkjent med totalt 9 sitteplasser inkludert fører, hvorav 7 sitteplasser i fremre del av skapet. Den er godkjent i henhold til overenskomsten som arbeidsbrakke – med garderobe, toalett og kjøkkenfasiliteter. I tillegg har den mulighet til å trekke tilhenger – f.eks til asfalteringsmaskiner og annet utstyr. Godkjent vogntogvekt er på hele 60 tonn! Bilen er også den første i sitt slag som er førstegangsgodkjent som ny bil i Norge, med sitteplasser i påbygget og gjennomgang mellom hytte og påbygg.

Bilen har over 1000 liters vanntank, mer enn 500 liters tank til grønn diesel og intelligent aggregat på 4 kW som forsyner påbygget med strøm. Det gir tilgang på både 12 og 230 volt. Mannskapsrommet har i tillegg eget klimaanlegg med både varme og AC/kjøling!
Man har egne reel’s med strøm, trykkluft, vann og anleggsdiesel, slik at man er selvhjulpen gjennom en lang arbeidsdag ute i felten!

Konseptbilen er ypperlig for flere typer anleggsområder og kan tilpasses kunde etter egne behov!

“Veidekke har stor tro på det nye konseptet og har bestilt tre identiske biler – som leveres til mars neste år”
Daglig leder, Espen Husvik

 

Del dette med andre

Ta en titt på dette ...

Russebuss! Thunderstruck 2020

Se prosjektet ›